Change language: English

Een fotoreportage van een ronde over het oude circuit van Reims-Gueux. De foto’s zijn gemaakt door Herman Liesemeijer, op een regenachtige dag in de zomer van 2005. Het toont alle drie versies van het stratencircuit, inclusief de sectie door het dorp Gueux.

Circuit Reims-Gueux - LayoutOp dit kaartje zie je alle versies van Circuit Reims-Gueux.

De oorspronkelijke layout van Reims-Gueux (1926 – 1951)

Circuit Reims-Gueux - PitsWe beginnen onze ronde over het oorspronkelijke “Circuit de Reims-Gueux” in de pits.

Circuit Reims-Gueux - HeuvelOp deze heuvel stond vroeger een voetgangersbrug in de vorm van een autoband. Na deze heuvel ging het tot en met 1951 rechtdoor richting het dorp Gueux.

Circuit Reims-Gueux - Door het dorp GueuxIn Gueux moest hard worden geremd voor het eerste hoekpunt van het circuit. Tegenwoordig ligt hier een minirotonde.

Circuit Reims-Gueux - Door het dorp GueuxCircuit Reims-Gueux - KruisingBuiten Gueux kruisen we de weg die vanaf 1952 deel van Circuit Reims-Gueux zal uitmaken.Circuit Reims-Gueux - Snelle bochtPrachtige snelle glooiende bochten op dit gedeelte van het oorspronkelijke Reims-Gueux.Circuit Reims-Gueux Circuit Reims-GueuxHet circuit telde weinig bochten maar de bochten die er waren waren “Creme de la creme”.Circuit Reims-Gueux Circuit Reims-GueuxOp deze plaats lag de bocht Garenne die naar de backstraight (N31) leidde.

Circuit Reims-Gueux - N31 BackstraightDe N31 is tegenwoordig een vierbaansweg.

Circuit Reims-Gueux - Thillois Hairpin“L’épingle de Thillois” is tegewoordig “Rond Point de Thillois”.

Circuit Reims-Gueux - Exit Thillois HairpinVanuit Thillois accelereren we het lange rechte stuk naar start/finish weer op.

Circuit Reims-Gueux - Start/Finish StraightNa Start/Finish gaan we nog even door…

Latere versies van het circuit

Circuit Reims-Gueux - Courbe de GueuxVanaf 1952 boog het circuit rechtsaf zodat er niet meer door het dorp Gueux hoefde te worden gereden. Het rechte stuk werd daarmee verkort tot “slechts” 2 kilometer. Helaas ligt ook hier nu een minirotonde…

Circuit Reims-Gueux - Courbe de GueuxThe remained exit of Courbe de Gueux.

Circuit Reims-Gueux - Bretelle SudDit gedeelte werd Bretelle Sud (Zuidlus) genoemd. Let ook op de kruising verderop…

Circuit Reims-Gueux - KruisingInderdaad, dat is de kruising waar we eerder waren. In 1952 ging men hier rechtsaf naar het deel dat we reeds zagen. Maar vanaf 1953 ging het hier rechtdoor naar een nieuw gedeelte…Circuit Reims-Gueux - Annie BousquetDeze bocht was genoemd naar Annie Bousquet, een vrouwelijke coureur die hier in 1956 tijdens de
“12 Heures de Gueux” dodelijk verongelukte.Circuit Reims-Gueux - Bretelle NordCircuit Reims-Gueux - HovetteWe naderen Hovette, de enige linkerbocht van deze versie van het circuit.

Circuit Reims-Gueux - Hovette Circuit Reims-Gueux - HovetteHelaas… deze prachtige bocht eindigt tegenwoordig in de korenvelden!

Circuit Reims-Gueux - HovetteVerderop lag Virage Muizon die naar de lange backstraight (N31) leidde.

Grand Prix Frankrijk 1960 - Phil Hill in zijn FerrariZo was het in 1960…

Circuit Reimst - Het gedeelte tussen Hovette en Muizon vandaag de dagEn zo is het nu!

Circuit Reims-Gueux - N31 BackstraightOp de achtergrond zien we de N31 anno nu. Vanwege de verbreding van de N31 moest een deel van het circuit wijken. Onze ronde Reims-Gueux eindigt hier in de korenvelden.

Lees ook het hoofdartikel met de geschiedenis van dit circuit >>

© Tekst en foto’s: Herman Liesemeijer. Plattegrond: Sylvain Regnier. Foto uit 1960: George Standaar.

Wat is jouw mening over dit circuit?

Abonneer op ons YouTube-Kanaal: youtube.com/circuitsofthepast